Buurtfilm welkomstbrug

Reigersbos FILM WELKOMSTBRUG in samenwerking met ABFF Buurtfilms 2021

Is een documentaire van ongeveer 11 minuten. Bedoeld om met medebewoners in Reigersbos contact te komen. Voor interactie, informatie uitwisseling, verbinding. Wat kan leiden tot deelname aan activiteiten samen in de buurt. Door middel van het onthullen van een grote welkomstposter op een fietskarretje, dat in de buurt rondrijdt. Het komt spontaan en verrassend over. Leuk. Open. Zonder enige verplichting. Vooral met een blaasinstrument, dat trekt de aandachtt. Met reacties van jong en oud.
De fraai met vormen en kleuren geschilderde onderdoorgangen komen in beeld. Drie van deze viaducten zijn doelbewust in het script opgenomen. Wat heeft zeker te maken met de aanleiding. Namelijk het gevoel van veiligheid meer terug te geven, te laten beleven voor de bewoners.
En met het fietskarretje kan iets lekkers aangeboden worden, drinken of een hapje. De zonnepanelen erboven kunnen een batterij opladen, in bescheiden mate electriciteit leveren. En dat brengt bewustwording dichterbij. Denk aan zonnepanelen op de dakken van de woningen.

Het smaakt naar meer om zo sociaal met dit fietskarretje in de buurt op stap te gaan. Hetzelfde geldt voor een nieuwe film om de buurt Reigersbos in beeld te brengen. Wie heeft interesse om mee te denken, te doen ?

Deze leerproductie onder de noemer FilmLAB staat op de website www.ABFF.nl Buurtfilms Amsterdam. In het 4-de blok, filmcocktail IV samen met enkele andere films waaronder een zeker een bijzondere gebeurtenis, verslag life van de start van de avondklok in ons stadsdeel Kraaiennest door Zuidoost TV.

De film Welkomstburg is met veel inzet binnen 1 maand tot stand gekomen door deelname aan een workshop van de ABFF, welke  als organisatie professionele ondersteuning heeft gegeven met name in de opzet en de montage.
Daarbij hebben medewerking verleend: De Kazerne, Yemaya Vegan Corner en  van 9JATV cameraman Johnson Adeniyu Adelida.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *